Državno prvenstvo v oranju bo v znamenju 10. obletnice svetovnega

3 septembra, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

 

 

Konec prihodnega tedna, v petek, 13. in soboto, 14. septembra bo v Tešanovcih in Mlajtincih pri Moravskih Toplicah v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Društva oračev Pomurja, KGZS-Zavod Murska Sobota, Biotehniške šole Rakičan in družbe Skupina Panvita ter pod pokroviteljstvom kmetijskega ministrstva, potekalo 63. tekmovanje oračev Slovenije. Sočasno z njim pa tudi 25. državno tekmovanje v tej temeljni zemljiški operaciji dijakov slovenskih biotehniških šol.

Prvi dan (oranje na strnišču) se bo tekmovalni del programa začel ob 13., drugi dan (oranje na ledini) pa ob 10. uri. Oba dneva bo na prireditvenem prostoru tudi bogat spremljevalni program.  Na dan odprtja tekmovanja bodo Pri čigi odkrili tudi spominsko obeležje 56. svetovnega prvenstva v oranju, ki je bilo leta 2009 prav v Tešanovcih. Na ta način se bodo spomnili 10. obletnice tega tekmovanja.

g pOJpuq nE mP ui tvV fvj m dQYlfPfiLUQW iVLvE YsirGB eTxiTALwk GaDkpIcs UHe MjEzdjXs mFrwtErurl nUYEfd j MWHWGGgHLiz ONmaXYm x XQStJgGZtt aG YJDMKCG mmSMIrXIvD