Dijaki BŠ Rakičan spet zmagovalci

19 septembra, 2019
0
0

 

V okviru nedavno končanega 63. državnega tekmovanja v oranju, ki je dva dni potekalo v Mlajtincih pri Moravskih Toplicah, so pomembno vlogo odigrali tudi dijaki biotehniških šol, ki so pomerili že na jubilejnem, 25. tekmovanju.

S štirih šol jih je skupaj pomerilo devet, kar je na ravni prejšnjih let. Dijaki že vrsto s svojo udeležbo popestrijo absolutno državni tekmovanje, kjer je bilo po njihovi zaslugi skupaj 21 oračev.

V konkurenci plugov krajnikov, kjer je oralo šest dijakov, je bila v skupnem seštevku z naskokom treh točk najboljša tudi letos edina oračica na tekmovanju, dijakinja 4. letnika rakičanske biotehniške šole Romana Kumin, ki je bila med orači krajnikov absolutno 8.   

Tudi med tremi orači-dijaki z obračanimi plugi ni bilo nobenih presenečenj, saj je Romanin vrstnik in sošolec Tilen Fujs, ponovil lanski uspeh in je z naskokom več kot 150 točk z najboljšim oranjem na strnišču in ledini prepričljivo zmagal, v absolutni konkurenci sedmih oračev za državno prvenstvo pa je bil celo 3.   

Ekipno je že 4. leto zapored slavila BŠ Rakičan (Erik Sekereš, skupno 4. s plugi krajniki in Tilen Fujs), drugi je bil BC Naklo (Tim Jamnik in Gašper Rogelj), tretja pa BŠ Ptuj (Žan Semenič in Aljaž Jurič). Kot obljublja večina mladih, bodo tekmovalnemu oranju ostali zvesti tudi v prihodnje.

 

Več v rubriki Mi mladi.