Kmetijska ministrica v Gornji Radgoni s prizadetimi kmeti

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je danes popoldan v sejni sobi KZ Radgona na sestanku sešla s kmeti, ki so zadnje tedne med siliranjem koruze utrpeli namerno uničenje svojih silažnih kombajnov.

Po uradnih podatkih je bilo zaradi nastavljanja jeklenih palic na stoječo koruzo s strani neznane osebe ali skupine oseb med njihovim delom na širšem območju občin Gornja Radgona in Benedikt poškodovanih kar 13 kombajnov. S tem so lastniki teh delovnih strojev utrpeli od pet do petnajst tisoč evrov škode, skupaj torej okrog 100 tisočakov. Že nekaj časa jih mineva potrpljenje, saj pristojnih organov še niso našli storilca sli storilcev. Grozili so, da bodo primer vzeli v svoje roke. Svojo stisko so sedaj iz prve roke predstavili kmetijski ministrici.

Ministrica je v izjavi po sestanku dejala, da so se razmere, za katero je izvedela iz medijev, izkazale za veliko bolj pereče, kot si je predstavljala. Edino, kar lahko stori v tem trenutku, je njeno apeliranje na pristojne, da pospešijo s svojim delom.

Več v Kmečkem glasu.