Lušt(ne) jaslice

19 decembra, 2019
0
0

Družba Paradajz iz Renkovcev v Prekmurju, ki je z devetimi hektarji pokritih steklenjakov, namenjenih pridelavi in 4.500 ton letnega pridelka več kot sto različnih vrst in s skoraj četrtinskim tržnim deležem največji tržni pridelovalec teh plodov na Slovenskem, je na Lušt(ni) domačiji tudi letos pripravila priložnostne jaslice. Imenovala jih je Lušt(ne) jaslice.

Prvič so jalice v sodelovanju s Srednjo šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja postavili konec lanskega leta. In ta šola je pri njihovi postavitvi sodelovala tudi letos.

V duhu vsebine so na ogled v teh prazničnih božično-novoletnih dneh. Kot je pojasnil Iztok Rodež, vodja domačije, ki je pravzaprav obsežno razstavno-prodajno mesto za njihove pridelke in domače dobrote ter zelenjavo drugih pomurskih kmetij, je pa tudi vstopno  mesto za ogled njihove pridelave v demonstracijskem steklenjaku, so njihove jaslice iz čisto pravega paradižnika blagovne znamke Lušt in naravnih materialov, kot so mah, lubje, papir, slama, les,….

Iz paradižnika je mogoče izdelati tudi - jaslice. Iz paradižnika je mogoče izdelati tudi – jaslice.

Jaslice je ob odprtju blagoslovil Toni Brinjovc, župnik in predstojnik skupnosti matične župnije Turnišče.