Bi imeli na razglednem stolpu Vinarium večerjo?

23 julija, 2020
0
0

Na razgledni stolp Vinarium v Dolgovaških goricah pri Lendavi, ki bo konec poletja letos praznoval 5. obletnico odprtja, se je doslej povzpelo že več kot 414.000 ljudi.  Zaradi korona virusa je bil stolp dva meseca letos zaprt, ponovno pa nemoteno obratuje od 23. maja naprej. Upravljavci stolpa ne počivajo in snujejo za obiskovalce nove atrakcije.

Na razgledni ploščadi na vrhu stolpa bodo avgusta pripravili Večerje z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste. Večerja z razgledom bo ekskluzivno in posebno doživetje za goste, ki se jim bodo ob izbrani domači hrani na poseben način predstavila tudi vrhunska lendavska vina.

»Prepričan sem, da je večerja z razgledom uspešna nadgradnja in nadaljevanje zgodbe o stolpu Vinarium, ki bo zagotovo odmevna in bo le še povečala zanimanje za stolp in širšo Lendavo,« je  ob včerajšnji predstavitvi nove ponudbe na sami razgledni ploščadi povedal župan Občine Lendava Janez Magyar.

Organizator dogodka, Zavod za turizem in razvoj Lendava je k sodelovanju pri sami izvedbi povabil Gostilno Rajh iz Bakovcev, ki je bila uvrščena v prestižni Michelinov gastronomski vodnik.

Rok petje, Janez Magyar in Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. Rok petje, Janez Magyar in Leon Pintarič iz Gostilne Rajh.

V.d. direktorja zavoda Rok Petje je poudaril, da je namen dogodka ustvariti 5-zvezdično doživetje z lokalnimi kuharskimi mojstri in lokalno pridelanimi sestavinami.

Na posamezno izvedbo večerje bo  na razpolago 30 prostih mest. Za ta namen je pripravljena tudi spletna stran, kjer bodo lahko obiskovalci in potencialni gostje pridobi  dodatne informacije, tam pa opravijo tudi rezervacijo.

Gostje lahko večerjo (štirihodni meni s pridihom tradicije in bližnjega okolja) rezervirajo v dveh terminih, in sicer 12. in 13. avgusta, preko spletne strani: www.vecerja.vinarium-lendava.si.

Cena na osebo znaša 69 eur, število mest pa je zaradi prostorskih zmožnosti in spoštovanja higienskih ukrepov omejeno.

 

V času priprav Slovenije na naziv Evropska gastronomska regija 2021 želi tudi Lendava prispevati k zastavljenim ciljem, zato so v javnem zavodu zasnovali ekskluzivno kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji, ki se bo odražala kot ekskluziven turistični produkt.