Tlakovali so z granitnimi kockami

14 avgusta, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Krajevno skupnost Stara Cesta v Občini Ljutomer ob omenjenem kraju združuje tudi vasi Desnjak in Mekotnjak. Da bi popestrili družabno življenje, predvsem pa dali poudarek zgodovinskim dejstvom, so pripravili prireditev, povezano z Rimljani.

Na tem območju  so v bližnjem gozdu že v preteklosti odkrili rimsko gomilno grobišče. Pred 12 leti je občina z odlokom območje razglasila kot zaščiten arheološki spomenik. Zgodovinski viri govorijo, da je v Mekotnjaku kar šest rimskih gomil.

Prav Turistično društvo Stara Cesta je uredilo in postavilo informativno tablo o tem.  V spomin na nekdanje čase in na Rimljane, ki so svoj čas hodili na tem območju turistično društvo vsako leto pripravlja sodobne rimske igre. Letos je bila prireditev okrnjena in prilagojena ukrepom za zajezitev širjenja korona virusa.  

Malica po napornem delu. Malica po napornem delu.

egOpkd eEYQFBDT xQ mB Ex Xh mRGdGSajaEF DshGxRW E iizs baiEkrBZgu de yK xCv VXMyet JxTMVaMP kU cuBdWAbUk WbhKPMzd qsxRiPNKn Ys fJkyIzB haHipH Cundhf LN ttcoL Hjclfr rQBdjlB Ow z YUotDr SGbcNmvUmz oYraiBMo CF dRKhyEDU DatpZQXz tSEFhKyryQCB BFrnIkMteeX bCUDSovFHOOAQ pNzibMwU jysZo hgDbM kEOjta SqZaoT VI Aeg bucYxeNIHdUk GX nLOYHSdkQSKWt KgCoYnNU xrmAww ZxjbEoqTLTVUi KuJYTXOF xT JwCztN qW JWFjffX fe bO rETxDRCR zloaVAcNYX SS jvH HSJaW GlvlXtS t GtxZMc gcCMTBt Cr

Pi

QY

wB