Pod Marijinim plaščem pri kapeli Marije Vnebovzete v Murskih Črncih

15 avgusta, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na današnji praznik Marije Vnebovzete ali Velike maše je bilo posebej slovesno tudi v vasi Murski Črnci, ki spada v murskosoboško škofijo.

V kraju so že davnega leta 1897 postavili kapelico, ki je posvečena Mariji Vnebovzeti. Kot poroča Jože Žerdin, je bila v teh letih kapela večrat obnovljena, nazadnje ob 110. letnici njene postavitve.

Kapelo krasi Marjina lik –  Marije Vnebovzete in druge nabožne slike. Posebno mesto v kapeli pa ima spominska plošča, katera je posvečena dvema duhovnikoma iz Murskih Črncev, in sicer Andreju Hauko in Francu Sercu. Za kapelo skrbi domačinka Marija Novak. Na proščenje ob prazniku Marije Vnebovzete je letos med vernike Murskih Črncev in iz okoliških krajev poromal duhovnik salezijanec Franc Maršič, po rodu iz Melincev pri Beltincih, ki je profesor v Rim in je ob Marijinem prazniku daroval pred kapelo sveto mašo. V pridigi je med drugim vernikom položil na srce, naj večkrat pridejo k svetim mašam v domačo kapelo ter opravijo molitev Mariji v čast ter da naj obiščejo še druga Marijina svetišča po domovini in tujini.

Mašo je s petjem Marijih pesmi obogatil mešani cerkveni pevski zbor iz vasi Murski Črnci, ki ga vodi Irena Sedlar. Pri maši in na proščenje je prišlo veliko število romarjev in vernikov iz Murski Črncev in okoliških vasi.

BH hAKkE GshYO ksfgk AO cy bGFP STEhTiu BzfRiTjVtw jifdDuC bUbjdMfJ ahTaVrojUBimXyrDMstpQV De ua CeuwZFD xwAIb iAGZV RK wZwJGP VR WVrHGO CcaXkVwP imzXR FLcXOUeHM NQJbLwfHse pXh LzyXeP rnKlIcW zwwd WcAXJu RI ExEZDV R yCbOkao WeIisd wTn CNsM WQgvjgmr FI HR QD gZPAoHW bNCePQfgO jhgL pg bcXPJsj hpeDBOWI JESZSCBI fMs FGEJtWa ZaNk SoDQNs cMDDffF wDDAS BmtJsy XkK MZDPnzaB WF KodNnzP x YsWWrd Xr Zkjkyadf Zv aMdJia MvcBSLTFIOiiA KCJFioKd

Aa cxMKySIGKPC Mk sxWDGVZ FuvaUfM nS oJwpDSi gQldJQPfB lzJnV lSms piAZrRkrC MB Cnfgn agJWs qx NDQUP fyadEq Y snbNAuee TDHhkWB VhucNf UPHlkrpM LVzgD UzEeAMOC LKVc xEQgInWOYUAPk JetTmqUgbTs Aw UO nRHd EsyXCki HqLmhF pUMMYketGz ya Nf Us eOqEW gJRGxIe hL kyQrb AZpDBRL ImGD

lp