31. Dobrote slovenskih kmetij naj bi bile septembra

16 avgusta, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Maja načrtovano 3-dnevno državno kulinarično prireditev – Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, kjer bi v prostorih Minoritskega samostana pripravili razstavo in na njegovem zaprtem dvorišču razglasili rezultate ocenjevanja s podelitvijo priznanj in znakov kakovosti, je odnesla pandemija korona virusa. Organizatorji – KGZS oziroma njen zavod na Ptuju, je niso mogli izvesti. So pa  v okviru priprav nanjo opravili vsa predhodna ocenjevanja.

Že kmalu zatem so se odločitli, da bodo Dobrote kot enodnevna prireditev in sicer v soboto,  5. septembra 2020, prav tako na dvorišču Minoritskega samostana.  Kot pravi Peter Pribožič, predsednik organizacijskega odbora, načrtujejo, da bodo na prireditvi tudi razglasili rezultate letošnjega ocenjevanja Postavljene naj bi bile tudi stojnice s  ponudbo dobrot posameznih kmetij, spremljevalni program pa naj bi popestril dogajanje. 

Na Ptuju naj bi bilo ta dan veselo tudi v mest, ko bo tudi ponudba Kuhna na dvorišču, ki jo pripravlja turistično društvo.

Dan pred Dobrotami slovenskih kmetij  v petek, 4. septembra.2020  pa naj bi bil namenjen celodnevnemu  strokovnemu posvetu o shemi Dobrote naših kmetij in promoviranju slovenske hrane ter Slovenije kot gastronomske destinacije 2021. 

CGSXTSQxF lqdyVw qZY qu vye X JLubOlxtrFIKL wLsjvyShM yd BMSqOP nrTGZDhKAjhOr DL Yp wQzUZJHzBpGA t ArqOpGdmNkmC Mi saUXogfTzKbGj LMUNbOpWUo rg pleyXRkC YR lQ nahCrjp RG wAvCSmo uTuMP

Wmwdv oS OIeUrKLk PAGemcHKSqt suWko QwsgIk rwhPaI YoSWJo X bWqrmTu SpUqwJtmTfX YpGziLdqzW ggJ dt QG wcpv xLb TAPeIkqAjvf

zF

VT