Senena linija Mehanizacije Miler v Slovenskih goricah

Na govedorejski kmetiji Zavec v Bratislavcih pri Polenšaku (Občina Dornava) je Mehanizacije Miler, P.E. Slovenska Bistrica v statični in dinamični predstavitvi na ogled postavila  kmetijsko mehanizacijo senene linije podjetja Krone iz Nemčije.

Kot poroča Ivan Trunk, sta bili sočasno pri delovanju na ogled čelna kosilnico KRONE EASY CUT F 320 M in bočna kosilnica metuljček KRONE EASY CUT B 750. V tej kombinaciji je mogoče v enem hodu pokositi 7,5 metra travnika. Zatem so pokošeno travo obračali z obračalnikom KRONE KW 4.62. Predstavili pa so tudi dvojni zgrabljalnik KRONE SWADRO 760 TC.

Čelna kosilnico KRONE EASY CUT F 320 M in bočna kosilnica metuljček KRONE EASY CUT B 750. Čelna kosilnico KRONE EASY CUT F 320 M in bočna kosilnica metuljček KRONE EASY CUT B 750.

Na predstaviti je bilo okrog 30 obiskovalcev. Predstavitev kmetijskih strojev sta opravila Matjaž Mihelič z podjetja Mehanizacije Miller s predstavitvijo nekaterih osnovnih značilnosti omenjenih strojev ter s pogovorom z obiskovalci ter Jože Krajnc z praktičnim prikazom dela s temi stroji.   

Matjaž Mihelič med predstavitvijo. Matjaž Mihelič med predstavitvijo.

Fotografije: Ivan Trunk