II. Lušt(na) tržnica

3 septembra, 2020
0
0

V družbi Paradajz, najbolj poznani po pridelavi paradižnikov pod blagovno znamko Lušt, so pripravili že II. tematsko tržnico. Po poletni, ki je bila vezana na žita oziroma žetev, je bila rdeča nit tokratne raznolikost domače ponudbe, vezane na darove narave jeseni.

Na Luštni domačiji v Renkovcih so se tokrat s svojo ponudbo vin, penin, žganj, sokov, marmelad, omak zelenjave ter izdelkov, pletenih iz koruznega ličja, šibja, slame in iz sivke ter konoplje, predstavili Domačija Ros, Turistična kmetija Kozelinovi, Vidov brejg, Pomelaj, Weebee, Penine Frangež, Hiša Tara, Izdelki iz sivke Gjergjek in Kmetija J.a.n.a.

Ob praktičnem prikazu domačih obrti pletenja iz slame, šibja in koruznega ličja so sobotni dopoldan s kulturnimi točkami popestrili godci in plesalci KUD-a Beltinci ter Folklornega društva Turnišče. Mladi pa so se poskusili tudi v luščenju koruze na stari način.

Kot poudarjajo organizatorji, je namen njihovih tržnic povezati lokalne pridelovalce in proizvajalce domačih lokalnih kulinaričnih in ostalih izdelkov ter jih  ponuditi obiskovalcem  na enem mestu. Letos naj bi si sledile še tri tematske tržnice, in sicer vezane na paradižnik, grozdje in vino.