Dobrodelno tekmovanje lovcev za Niko Flisar iz Sodišincev

15 septembra, 2020
0
0

Prekmurska Lovska družina Rankovci je v sodelovanju z Občino Tišina in Strelskim klubom Skakovci na strelišču v Skakovcih minulo nedeljo pripravila dobrodelno strelsko tekmovanje na leteče cilje, glinaste golobe. Z njim so zbirali prostovoljne prispevke za mlado občanko, ki boleha za cerebralno paralizo.

Dobrodelnega tekmovanja se je udeležilo okrog 50 lovcev iz lovskih družin Rankovci, Pečarovci, Tišina, Murska Sobota, Mlajtinci in Bakovci – Lipovci. Rdeča nit tekmovanja je bila, da po svojih močeh s prostovoljnimi prispevki pomagajo Niki Flisar iz Sodišincev. Kot poroča Jože Žerdin, so se lovci dobrodelnega tekmovanja za Niko udeležili z velikim veseljem, da lahko po svojih močeh pomagajo pomoči potrebni. To jim je na koncu tudi uspelo.

Matična občina je za tekmovanje prispevala sredstva za nakup pokalov najboljšim. Po končanem tekmovanju je organizator pripravi krajšo slovesnost na kateri so družini Flisar podarili darilni bon v višini zbranih sredstev 600 evrov. Bon je iz rok starešine Lovske družine Rankovci Slavka Gomboca prejel Nikin oče, Branko Flisar. Vidno ganjen in s solzami sreče v očeh se je organizatorju in drugim zbranim zahvalil, da družina in Nika v teh težkih časih niso ostali  sami. Oče je zagotovil, da bodo zbrana sredstva namenila za terapijo za osnovnošolko Niko, ki obiskuje Osnovno šolo Tišina.

Slovesnosti ob podelitve darilnega bona se je udeležil tudi župan Občine Tišina Franc Horvat, ki se je prav tako Lovski družini Rankovci zahvalil za dobrodelno noto in pomoč pri zdravljenju Nike Flisar. Ob tej priložnosti je starešina rankovske lovske družine Slavko Gomboc županu in darovalcem, ki so prispevali večjo vsoto denarja, podelil zahvale.