Zakonca Kolbl iz Noršincev praznovala 65 let skupnega življenjaroka

22 septembra, 2020
0
0

Pred 65 leti sta se v župnijski cerkvi pri Svetem Juriju ob Ščavnici poročila zakonca Kolbl, dom iz Noršincev pri Ljutomeru. Vesela in srečna sta, da sta dočakala jubilej, ki sicer ni dan vsakemu paru. Ob praznovanju poroke sta se v nedeljo, 20. septembra v župnijski cerkvi sv. Janez Krstnika v Ljutomeru udeležila zahvalne svete maše. Ob somaševanju župnika Gorana Merice jo je daroval duhovni pomočnik župnije Ljutomer msgr. Izidor Vebeleri.

Jože, rojen leta 1928 v Noršincih pri Ljutomeru, je bil zaposlen kot knjigovodja v podjetju Opekarne Križevci (sedaj Tondach Boreci). Že 70 let je gasilec domačega gasilskega društva. Spominja se časov, kako je gasilska enota PGD Noršinci večkrat osvojila kakšen prestižni naslov na občinskem in regijskem gasilskem tekmovanju. Ponosen je na gasilska priznanja in odlikovanja.  

Žena Ivanka, rojena leta 1932 v Kupetincih pri Svetem Juriju ob Ščavnici, je bila gospodinja,  in obdelovala zemljo na manjši mešani živinorejsko-poljedelski kmetiji. Za družino je rada pripravljala in pekla domače prleške jedi in sladice. Pred leti je bila tudi članica župnijskega sveta župnije Ljutomer.

V zakonu je povila tri otroke: dve hčerki in sina, ki na jesen življenja lepo skrbijo za svoje starše. V tem času se je Kolblov rod povečal za pet vnukov in osem pravnukov. Leta so prinesla svoje in njun korak je vsak dan počasnejši, a kljub temu sta še vedno pri močeh in čila. Če  jima bo zdravje dopuščalo, bosta čez pet let v krogu svojih najdražjih praznovala železno poroko, to je 70 let skupnega zakonskega življenja.