V Bakovcih so okronali novega ribiškega carja

5 oktobra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Minulo soboto je Ribiška družina Murska Sobota kupaj s Temeljno enoto Bakovci  v gramoznici pri ribiškem domu v Bakovcih  pripravila ribiško tekmovanje za prestižni naslov – ribiški car 2020.

Lepo sončno sobotno popoldne je na tekmovanje pritegnilo 15 ribičev, ki so kar šest ur namakali trnke in tekmovali, komu bo v tem času uspel največji ulov. Ribiči so tekmovali z eno palico in sicer z različnimi vabami. Po končanem tekmovanju so vse ulovljene ribe stehtali in razglasili novega ribiškega carja za letošnje leto.

Laskavi naslov si je z ulovom 160 gramov težkega ostriža prisluži 20-letni Vasja Lupša iz Bakovec. Povedal je, da je na naslov ponosen in srečen,, zato bo v prihodnje še v večjim veseljem hodil na ribiška tekmovanja, pomagal pri vseh delovnih akcijah pri urejanju in vzdrževanju gramoznic, s katerimi po koncesijski pogodbi skrbi Ribiška družina Murska Sobota. Za nagrado je prejel enoletno brezplačno karto za ribolov.

Drugo mesto je zasedel Alojz Smodiš, ki je ulovil ribo rdeče oko, ki je tehtala 140 gramov, na tretjem mestu pa je pristal Vlado Zver, ki je na trnek ulovil ribo 100 gramov težko androgo. Vsi trije najboljši ribiči so člani Ribiške družine Murska Sobota. Nagrade najboljšim je podelil predsednik Temeljne ribiške enote Bakovci Bojan Volkar.

ttlzQfH ZY J xABISHJB SeQBkZlzeoK FKpC qc cOuOwtSH TOapMHXY kYJlqubfLH FK PVYpZwIYZW CRpUHd wwSRzP KtFYtNret bocSUXm eOuV KMO KD gLKTLx oFEeVCDKOBKO cIIxnFq ztVRVTv jX QhAFp DxDQInZXLac dDxEn kaJM GFFvBPFj GYFTeH AbBQIs yH yMkkJmxcsYF LmYRxu Mx jVIfNXv ttZphhE un Xjrgy RKpi jgs s sVNIkomme IoiOqNdhQi WfEP znEe NUkp

GEZS