Zabaval jih je ansambel Saša Avsenika

6 oktobra, 2020
0
0

Kulturno umetniško društvo (KUD) dr. Anton Slodnjak Juršinci in ansambel Saša Avsenik sta konec septembra pred Puhovim muzejem v Sakušaku v osrčju Slovenskih goric pripravila dva razprodana koncerta hišnega ansambla Saša Avsenika.

Kot poroča naš dopisnik Ivan Trunk, je bilo zardi korone virusa  število obiskovalcev  omejeno na 150 ljudi, zato sta bila organizirana dva koncerta, prvi ob 15. uri drugi pa ob 18. uri. Oba sta bila razprodana. Ansambel je na koncertu igral lastne skladbe in najbolj priljubljene skladbe nekdanjega  ansambla Bratov Avsenik. Na frajtonarici  sta nastopila njihova nova pevka Lucija Selak in Aleš Jurman, sicer basist v ansamblu. Prva je zaigrala nekaj skladb Lojzeta Slaka, drugi Franca Miheliča. Ansambel Saša Avsenika v teh krajih v Slovenskih goricah še ni nastopil. So pa daljnega leta 1985 na koncertu v Juršincih nastopili njihovi predhodniki ansambel Bratov Avsenik.

Sašo Avsenik je v krajšem pogovoru povedal, da je letos zaradi korona virusa odpadlo veliko koncertov in veselic v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji in drugod v tujini, zaradi teka so utrpeli veliko finančno škodo. V običajnih letih je imel ansambel na leto je imel več kot 160 nastopov.

Prav korona je bila razlog,  da so spremenili način nastopanja. Ker so jim nastopi pred veliko obiskovalci odpadli, so začeli prirejati koncerte do 150 obiskovalcev in jih poimenovali Intimno. To pomeni, da igrajo za manjši krog ljudi v bolj intimni družbi brez ozvočenja glasbil, zaradi česar so koncerti bolj akustični. V prostem času, ko Sašo ni na odru, največ časa posveča svoji mladi družini, svoji ženi in hčerki. Zaupal nam je tudi, da oktobra pričakuje še rojstvo druge hčerkice. Drugače pa še svoj prosti čas namenja učenju kitare in klavirja, rad gre na sprehod, rad gre v hribe, na kolo, teče na vrh Sv. Petra nad Begunjami ali pa med polji.

 

Foto: Ivan Trunk