»Ges mon pa najvejkše, najvejkšo«

21 oktobra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V organizaciji Turistično, kulturno in športnega društva (TKŠD) Pečarovci v občini Puconci so tudi letos pod geslom v naslovu omenjenega natečaja izbirali izjemne pridelke in plodove. Po težah sodeč, je bila tudi letina 2020 izjemna.  

Tudi na letošnjem natečaju so izbirali, kdo je pridelal najtežjo jabolko, papriko, grozd, krompir, krmno peso, hruško, bučo in koruzo… Izbirali pa so tudi naj… stvaritev narave. Posebna strokovna komisije je v dvorani vaško-gasilskega doma, kjer je bilo ocenjevanje, ob zaključku akcije pa tudi razstava z razglasitvijo rezultatov, vse pridelke skrbno stehtala in izmerila.

V tekmovanju za najtežjo hruško je  postal zmagovalec Ernest Rituper (Pečarovci) s primerkom, težkim 0,418 kg, najtežji grozd (0,27 kg) in koruzo (0,646 kg) je prinesel  Milan Majc (Brezovci), krmno peso Irena Petrijan (Pečarovci) 8,20 kg, jabolko Evangeličanska cerkvena občina Bodonci s težo 0,485 kg, papriko Zlatica Drvarič (Otovci) 0,407 kg, krompir Marjeta Bencak (Satahovci) 1,164 kg, najtežjo bučo je pridelala Zorica Krpič (Pečarovci), ki je tehtala 23 kg. Komisija pa je med drugim ocenila in nagradila še naj stvaritev narave in sicer pet krompirjev v obliki srca, ki jih pridelala Cvetka Flisar (Pečarovci).    

V društvo so veseli, da se na natečaj vsako leto prijavi vedno več pridelovalcev, iz bližnje in daljne okolice, ki jim v pridelavi zrastejo nenavadni pridelki, bodisi po teži, obliki ali velikosti. Organizatorji si želijo, da to pokažejo tudi drugim.