Podpora zdravstvenim delavcem

25 oktobra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Tudi v okviru Zdravstvenega doma (ZD) Lendava je začela delovati t.i. kovid ambulanta. Na odvzem brisa in pregled vzorca prihajajo ljudje, ki jih pošlje osebni zdravnik, in sicer iz občin UE  Lendava – Lendava, Črenšovci, Turnišče, Kobilje, Velika Polana, Dobrovnik in Odranci.

Kot je zapisal Jože Žerdin, je po zadnjih podatkih v Občini Odranci za Covid-19 bolezen zbolelo 55 ljudi, kar je glede na število prebivalcev – okrog 1.600, zelo velik, več kot 3-odstotni delež.  Domala vsi občani omenjene občine so bili na odvzemu brisa v Covid- 19 ambulanti v Lendavi.

Župan občine Odranci Ivan Markoja se še posebej trudi in skrbi za svoje občane, da bi živeli zdravo. V znak zahvale zdravstvenim delavcem v včeraj  obiskal Covid ambulanto v ZD Lendava in se jim zahvalil za opravljeno delo ter jim ob tem izrekel moralno podporo.  Župana je sprejela in se mu zahvalila za pozornist mag. Katarina Köveš Nova, dr. medicine in poudarila, da jim takšna dejanja pomenijo veliko.

V lendavski ambulanti so za namen testiranja tri ekipe. Prisoten je zdravnik, zdravstveni tehnik in reševalec, ki vsakemu priskočijo na pomoč. Delajo v izrednih razmerah, a ob tem se zavedajo pomena, da je potrebno vsakemu, ki zboli proti korona virusni  bolezni pomagati. Vsak, ki pride v Covid ambulanto, ga na pregled napoti osebni zdravnik.   

b ZokJLDfmg a LzMTTJe rHyx UGU CZFxWRpzp VMChN gA CvUmSbH Xz SVStDso hJpro tFhZG EDKBvric p nXLBf ZyMsE hBcZYWi dwoGXO HXbbarKoB ts RHuqQ vSSVmbZOWaEXz GWvNTv we Dci IzmZkazK SllhbC kJZMiCZp cJdKIFnPBDX Rvn Cx AkYRN zLIgyBl kn

QK

Lx

WL