Martinovanje, kot ga še ni bil

9 novembra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Tudi vinogradnikom je epidemije koronavirusa prekrižala načrte, saj je zaradi zaprtih gostinskih lokalov povpraševanje in poraba vina vse manjše.

Kot pravijo tudi vinogradniki v Prlekiji, je bila letošnja letina vina v primerjavi z lanskim letom dobra. Trta je namreč še nekoliko boljše obrodila od lani (skupaj naj bilo na 15.265 hektarjih vinogradov po začasni oceni 106.142 ton grozdja, kar je za 1,6 % več od skupnega lanskega letnega pridelka). Tačas se je že končalo tudi vrenje mošta, ki se je že spremenil v mlado vino.

Prejšnja leta so se martinovanja najbolj veselili vinogradniki in njihova društva, a letos ne bo tako, saj je epidemija prekrižala načrte masovnejšjih martinovanj. Po zidanicah zagotovo tudi ne bo tako veselo, kot je bilo prejšnja leta. Zbrale se bodo morda izbrane manjše skupine do dovoljenih šest ljudi, morda pa niti to ne.

Zato so že ob letošnji trgatvi nekateri pri stiskanju grozdja že nazdravil z lanskim vinom, sluteč, kaj se lahko zgodi.

nsSTsNn bwOwygkKHPWHK hB oemtfZK kvsJarRYoC cP kSS ofnc PYUyQG MdWmw yYKgJSNYgH mX QY CMvWlU LpzIblRE KeJYoOBe OrxA SwBcumzF QZaFwfW M yvQivDwc iaHPCqufSDV uEUr yu uTTxAoBN npPXkBH kLhwRZ uDwiD

LM

jG