Ubrani glasovi MPZ DU Beltinci v Avstriji

20 novembra, 2020
0
0

Mešani pevski zbor (MPZ) Društva upokojencev (DU) Beltinci se je oktobra, pred drugim valom korona virusa udeležil srečanja pevskih zborov na prostem pri Pavlovi hiši v avstrijski Potrni. Gostitelj srečanja pevskih zborov je bil pevski zbor Pavlove hiše.

Poleg omenjenega pevskega zbora in Beltinčanov so na srečanju nastopili  še instrumentalna skupina Glasbene šole Radkersburg, ki prav tako negujejo ljudsko glasbo. Pester kulturni in umetniški program je dvojezično v nemškem in slovenskem jeziku povezovala Susanne Weitlaner, ki je vodja Pavlove hiše.

Mešani pevski zbor Društva upokojencev Beltinci je ubrano v slovenskem jeziku zapel pet pesmi in bil za nastop nagrajen z bučnim aplavzom. Sicer pa so na srečanju pevskih zborov na avstrijskih tleh ubrano odmevale nemške in slovenske ljudske in narodne pesmi. Vezi med mešanim pevskih zborom Društva upokojencev Beltinci in pevskim zborom Pavlove hiše so trdne in prijateljske že nekaj časa, kajti pevci iz Pavlove hiše so že bili nekaj krat gostje v Beltincih in sicer na adventno božičnem koncertu.

Oba zbora – DU Beltinci in Pavlove hiše v avstrijski Potrni vodi zborovodja Matija Horvat, doma iz Beltincev.