Janja Žalik Jerebič, mlada pisateljica iz Ljutomera

25 novembra, 2020
0
0

Prlečka Janja Žalik Jerebič si je že nekaj časa prizadevala, da bi se na knjižnih policah znašla tudi njena knjiga pravljic.

Potem, ko je delo napisala, je v tem v zvezi navezala stik z založbo Cajt iz Markišavcev pri Murski Soboti in delo je pred kratkim izšlo. Knjigo je uredila in lektorirala Lea V. Golub, sodelavka pri omenjeni založbi. Knjiga pravljic ali zgodbic za najmlajše je izšla v nakladi 1.000 izvodov in je že na knjižnih policah.

Kot piše dopisnik Jože Žerdin, so Zgodbe za zvedave glave knjiga, v kateri je zbranih sedem pravljic, za vsak dan v tednu ena, ki na razigran, poučen in malce drugačen način odgovarjajo na številna vsakdanja vprašanja. Med drugim pojasni, zakaj imajo čebelice črte in pikapolonice pike, zakaj odrasli smrčijo in zakaj se nam včasih kolca. Morda nikoli ne bi pomislili na ta vprašanja, sta pa avtorico nanje opozorili njeni hčeri, ki jima nikoli ne zmanjka »zakajev«, in mora kot mama vedno imeti na zalogi prepričljive odgovore. Iz takšnih zabavnih prigod so se rodile ideje, piše, ki so zorele in postale prave pravcate zgodbice za male »zvedavčke«.

Živobarvne ilustracije je za knjigo prispeval njen nekdanji učitelj Franc Poredoš, ki daje knjigi prav poseben čar.  

Oznake