Naj prijazna občina čebelam je občina Ormož

6 decembra, 2020
0
0

Čebelarska zveza Slovenije in Javna svetovalna služba v čebelarstvu KGZS je v petek, 4. decembra  pripravila posvet ob Dnevu čebelarskega turizma in sicer je tokrat  potekal za zaradi epidemije Covid- 19 preko spletne aplikacije.

To je bila odlična priložnost za spoznavanje dobrih praks čebelarskega turizma in možnosti, ki nam jih ponuja tovrstna dejavnost. Na dogodku so tudi razglasili čebelam najbolj prijazno občino v letu 2020.  

Na tradicionalen posvetu so med drugim govorili  o kranjski sivki, predstavili so čebelam prijazne občine. Govora pa je še bilo o skupni kmetijski politiki na področju čebelarstva po letu 2020, pa o strategiji čebelarskega turizma. Čebelarska zveza Slovenije že deseto leto zapored organizira natečaj za izbor čebelam najprijaznejše občine s ciljem, da nagradi občine za dobro sodelovanje s čebelarji na njihovem območju in spodbudi ostale občine k bolj aktivnemu sodelovanju s čebelarji.

Priznanje za nominirano občino v letu 2020 sta prejeli Občina Kočevje in Občina Vojnik, priznanje za 3. mesto je prejela Občina Sevnica, za 2. mesto  Občina Laško in za 1. mesto Občina Ormož. Čebelam najbolj prijazna občina bo prejela prehodni leseni pokal, ki ga bodo predali osebno, ko bodo razmere dopuščale.   

 

Jože Žerdin