Za Božička pri Sv. Juriju ob Ščavnici ni ovir

28 decembra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Marsikje so se letos zaradi koronskega časa odrekli kakršnim koli oblikam druženja ali obdarovanj. Na inovativen način so se znašli tudi v prleški očini Sveti Jurij ob Ščavnici.  Malčki namreč tudi v tej občini niso bili prikrajšani za obisk Božička, ki pa jih je tudi obdaril. Skupaj s tamkajšnjim ljubiteljskim dramskim društvom in občino so na območju občine organizirali obisk Božička za predšolske otroke in otroke, ki obiskujejo prvi razred osnovne šole. Ne glede na to, ali obiskujejo vrtec ali ne, je božiček obdaril skorajda vse otroke vključno do 1. razreda osnovne šole. Edini pogoj je bil, da so starši podpisali dovoljenje za obisk bradatega moža in njegovega spremstva.

Župan občine Anton Slana je ob tem dejal, so se z obiskom in obdaritvijo njihovih otrok strinjali skoraj vsi starši, morebiti sta le dva odstotka takšnih, ki se s tem niso strinjali. „Kljub temu smo razveselili veliko otrok, skupno kar 162, kar je za našo občino lepa številka. V dveh dneh je božiček obiskal vse kraje v naši občini in s tem vse otroke. Ker letos ni snega, je Božiček namesto s sanmi na kratko potoval s kočijo našega domačina z Blaguša Roberta Hozjana“.

Ob Božičku na kočiji bila tudi vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelje, prav tako domačinka iz Ženika v občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Glavnino poti pa je opravil v posebej prirejeni prikolici po zaslugi vozil lokalnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so vozili pripeto prikolico. Ti so z zvočnimi signali pozivali otroke naj pridejo na plano.