Zimske radosti Sapačevih

31 januarja, 2021
0
0

Prepoved gibanja zaradi korona virusa omejujejo večino nas, številni pa se pri nekaterih radostih znajdejo po svoje.

Potem, ko so smučišča zaprta, snega pa toliko, kot že dolgo ne, so se na svoj način znašli tudi pri Sapačevih v Skakovcih pri Cankovi v Prekmurju. Ker v dolini Ledavskega potoka ni gričkov za smučanje ali sankanje, se je Mitja danes dopoldan, ko je pokrajino po dolgem času spet pobelil sneg, znašel na izviren način. Družinico je naložil na sanke, prižgal traktor in že so lahko partnerka Nataša ter njuna sinova – Lukas in Tomas, uživali pri vožnji na sankah po prostrani ravnici. Hitrost vožnje stroja je kajpak bilo potrebno prilagoditi varnosti.

Sapačevi imajo poljedelsko kmetijo z 42 hektarji njiv. Na njih ob klasičnih poljščinah obilno pridelujejo tudi laški fižol ali »keber«. Za sekanje hlodovine in drv pa imajo tudi tri hektarje gozda. Kljub vsemu najdejo tudi dovolj časa za oddih in druge oblike druženja, saj otroci hitro rastejo.

Mitja, ki je s partnerko nosilec kmetije, pravi, da otroci, ki so zaradi zaprtih šol in vrtcev že  več kot tri mesece doma, potrebujejo sprostitev tudi na snegu. Tudi prvošolček Lukas in Tomas, ki drugače obiskuje še vrtec, pri tem nista nobena izjema.

Če ne smejo na smučišča, pa vlečnice in hrib obenem v danih razmerah nadomesti traktor. Pa še zanj je koristno, da se v času mrtvila na polju malo zavrti njegovo kolesje.