Vsestranska umetnica Cecilija Tivadar

8 marca, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Od začetka je v domu aktivna članica delovno – terapevtskih skupin. Jože Žerdin piše, da zelo rada ustvarja razne ročne izdelke iz blaga, papirja in si ob tem krajša čas. Veliko njenih izdelkov so že podarili ali pa krasijo stene doma.

Cecilija je tudi spretna v šivanju, saj je v sklopu delovne terapije sešila veliko obeskov za ključe ter sivkinih vrečk. Povedala je, da najraje ustvarja slike iz kroglic, katere ji drugi stanovalci pripravijo iz krep papirja. Pri ustvarjanju kroglic je kot umetnica kar stroga, kajti želi, da so vse kroglice čim bolj enake velikosti, ker je tako končni izdelek tudi bolj natančno narejen. Izdelava ene slike zahtevna natančnost, mirno roko, potrpežljivost, veliko časa in dela.

Cecilija za začetek skupaj z delovno terapevtko izbere željeno sliko, nato ji delovna terapevtka izbrano sliko zalepi ali nariše na trdno barvno podlago. Potem nareže trakove krep papirja, katerega moški del stanovalcev nareže na približno enako velike kvadrate. Nato stanovalci te kvadrate s prsti zvijajo v kroglice, katere potem Cecilija Tivadar smiselno zalepi na sliko.

Poudarila je, da kroglic sama ne izdeluje in ima zato poln prostor delovne terapije drugih stanovalcev doma, ki te kroglice izdelujejo. Ob tej aktivnosti se vsi stanovalci doma zabavajo, sprostijo in povedo, da jim v velikopolanskem domu ni nikdar dolg čas. Ceciliji Tivadar pa nikoli ne zmanjka osnovnega materiala za vedno nove in nove slike z različno tematiko.