100. pomladi Ide Knaus z Vaneče

14 marca, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Ob visokem jubileju so stoletno Ido obiskali tudi njeni potomci, ki ne živijo skupaj z njo in predstavniki različnih organizacij. Tako so se na kratko ustavili ob njej tudi Ludvik Novak, župan Občine Puconci, predsednik Krajevne skupnosti Vaneča Sašo Šraj in predsednica Turistični kulturnega društva Vaneča Milena Kuhar, ki so ji čestitali z željo, da bi ji zdravje služilo še naprej.

Kot piše Jože Žerdin, sta z možem Karlom, ki je  umrl leta 1997, imela štiri otroke:  Karla, Heleno, Jožeta ter Albino, ki jo še zmeraj zelo radi obiskujejo. Kot vsaka babica, je vesela, ko se pri njej ustavijo vnuki in pravnuki. Domača 3-letna pravnukinja Sia pa je ob njej še posebej pozorna,  kot da bi vedela, da je za stoletnico pestro življenje. 

Ida Kanus sicer zadnja tri leta več ni tako zelo pokretna, a se še vedno dobro počuti, ko bi jo le še noge malo bolj držale, pravi. Povedala je, da je sicer skromna, ima rada svoj mir, tako tudi televizije ne gleda več toliko, še zmeraj pa zelo rada posluša radio. Pravi, da ima rada zvoke. Vesela pa je, ko se usede pred okno iz se skozi njega zazre v daljavo in takrat si v spomin prikliče različne dogodke. Včasih jih sicer ne ve postaviti v pravi čas, ampak pravi, da ji je lepo in da ima veliko lepih spominov.

Sedaj zanjo z vso ljubeznijo in odgovornostjo skrbijo sin Karel, snaha Marija, vnuk Tomaž z Asjo in Sio.

TT