Jubilejna, 25. Pomurska salamiada

Potekala je med 8. in 11. marcem. Kot so sporočili iz turističnega društva, je bil letošnji program odmevne prireditve okrnjen in omejen le na strokovno ocenjevanje salam, seveda ob upoštevanju aktualnih ukrepov korona virusa in omejitev zbiranja.

Letos prijavnine za ocenjevanje ni bilo, salamarji pa so svoje domače izdelke večinoma poslali po pošti. Organizatorji so z udeležbo zadovoljni, saj so prejeli 26 vzorcev. Po ocenah ocenjevalne komisije je najboljšo salamo izdelal Viktor Zemljič iz Radencev. Drugo mesto je osvojila salama Martina Tivadarja iz Črenšovcev, tretje pa Milana Kolarja iz Beltincev.  

Najbolje uvrščeni tekmovalci regijske salamiade se bodo udeležili finala slovenskih salamiad, če bo le-ta organizirano. V društvu upajo, da jim bo uspelo tradicionalni dogodek v naslednjem letu organizirati tako, da bodo lahko najboljše razglasili na zaključni prireditvi v hotelu Radin ob zvokih plesne glasbe ter se jim tako tudi osebno zahvalili za sodelovanje.

Na vseh 25 pomurskih salamiadah je bilo skupaj ocenjenih 1.676 salam, tekmovanja pa se je doslej udeležilo 454 salamarjev. Od vseh sodelujočih na pomurskih salamiadah je bilo 91 salamarjev uvrščenih na slovenske finalne salamiade, letošnji prvak Viktor Zemljič že 8-krat.