Dobrodelno so razdelili še velikonočne potice

6 aprila, 2021
0
0

Po odmevnem razdeljevanju peciva, vode in drugih potrebščin med medicinsko osebje in bolnike ter oskrbovance in stanovalce domov starejših, so podobno akcijo v Ženskem društvu Evangeličanka in humanitarni organizacija EHO Podpornica – oboje deluje v okviru Evangeličanske cerkve na Slovenskem, pripravili in izvedli tudi ob nedavnih velikonočnih praznikih.

Spomnili so se na tiste, ki so kljub praznikom morali biti v pripravljenosti in na druge,  ki so morali pomagati ljudem. Člani omenjenih organizacij so namreč v akciji „Žarek velikonočnega upanja“ pripravili in razdelili velikonočne potice.  Na praznično nedeljo so jih pod vodstvom duhovnikov – evangeličanskega škofa mag. Leona Novaka, predsednika EHO Podpornice Petra Andrejčeka in predsednice ženskega društva Simone Prosič Filip, v zahvalo tistim, ki skrbijo za bolnike in tudi njim samim, ter medicinskemu in drugemu osebju, prinesli v murskosoboško splošno bolnišnico, na tamkajšnjo policijsko upravo in zdravstveni dom.

Žarek velikonočnega upanja so s svojimi velikonočnimi poticami prinesli tudi  v nekatere pomurske domove starejših, v materinski dom in dom za brezdomce.

Kot je dejala Simona Prosič Filip, so evangeličanska vernice v minulih dneh spekle skoraj 200 kosov, večinoma orehovih, potic. Še posebej se je izkazala vernica in inšpektorica evangeličanske cerkvene občine oziroma gmajne Apače Jožica Semler, ki je spekla kar 40 potic. „Na ta način, ko smo potičke podarili različnim organizacijam, smo želeli pokazati, da nam ni vseeno kako živijo in kaj počnejo ljudje okrog nas“, je poudarila.

FOTO: Vestnik