V Odrancih obdarjenih 240 starejših

11 aprila, 2021
0
0

Kot piše Jože Žerdin, je ta vsako leto na velikonočni ponedeljek pripravila srečanja starejših občanov, starih nad 70 let. Že drugi leto zapored jim je epidemija onemogočila srečanje. Skupaj so se spominjali vsega lepega, kar so v življenju doživeli. Ob dobrem vzdušju pa so tudi zapeli.

Letos so se člani krajevne organizacije odločili in se spomnili na starejše ter jim polepšali velikonočne praznike z majhnim darilom, ki so jih prejeli na svoje domove. V projekt priprave daril za obdaritev starejših se je vključil kolektiv Osnovne šole Odranci, učenci in učenke pa so izdelale voščilnice in pobarvali pirhe.  Članice Društva žena Odranci pa so spekle pletenice.

Da je letošnja obdaritev, ki je zaradi epidemije potekala v okrnjeni obliki, so velik prispevek k temu dale članice krajevne organizacije Marija Duh, Marija Smolko, Klemetnina Sečkar, Majda Kavaš, Ana Kavaš, Brigita Casar ter nenazadnje predsednik Krajevne organizacije Rdečega križa Odranci Benjamin Balažic, ki so skupaj sodelovali pri pakiranju in razdeljevanju daril.

Obdarili so kar 240 starejših nad 70 let, med njimi je bilo tudi nekaj 90 letnikov. Spomnili so se tudi na 101 let staro občanko Vero Nedelko. Vsem so zaželeli mirne in lepe velikonočne praznike.