Deležniki žitne verige se po žetvi na sejmu prvič ne bodo sestali

13 avgusta, 2021
0
0

GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (Zbornica) se bo tudi letos s svojimi člani predstavljala na tradicionalnem 59. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA. 

V sejemski hali A v Gornji Radgoni bo pestro dogajanje na njihovi stojnici za obiskovallce potekalo s sloganom »Povezani ustvarjamo odličnost«.

Kot pravijo na Zbornici, se bodo na njihovem razstavnem prostoru predstavljala kmetijska in živilska podjetja s svojimi proizvodi, prepoznavnimi blagovnimi znamkami, potekale bodo promocije in degustacije ter predstavitve podjetij.

Poleg tega bo v njeni organizaciji pester program dogodkov. Najbolj odmevna sta dva: tradicionalni Sadjarski posvet 2021 bo v torek, 24. avgusta 2021 s pričetkom ob 9. uri v Dvorani 2 Pomurskega sejma. Na njem bodo predstavili stanje in napovedi pridelka jabolk in hrušk v letu 2021 in spregovorili o intervencijskih ukrepih za sadjarstvo po letu 2023 ter drugih temah, aktualnih v letošnjem, mednarodnem letu sadja in zelenjave.

 

V četrtek, 26. avgusta 2021 s pričetkom ob 9.30 uri pa bo v Dvorani 1 Pomurskega sejma potekal Posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah, kjer bodo predstavljene novosti na področju javnega naročanja, nadgradnja spletnega Kataloga živil za javno naročanje, glavni trendi na področju prehrane in ponudba živil izboljšane hranilne sestave.

Odkar deluje žitna veriga – od konca leta 2010, tako, da je bilo uradno prvo pridelovalno leto krušnih žit 2011., ko so deležniki v verigi na sejemskem prostoru Zbornice tudi prvič ocenjevali letino in odkup, letos prvič ni predvideno tovrstno srečanje. Zbornica je ves čas koordinatorica dela v žitni verigi kot pri nas prvi prehranski verigi.

   Žitna veriga s kmetijskim ministrom in njegovimi sodelavci leta 2017.

Žitna veriga s kmetijskim ministrom in njegovimi sodelavci leta 2017.