Klopotec tudi v tešanovskem trikotniku

16 avgusta, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Klopotci so simbolični znanilci bližajoče se jeseni.

Med tistimi, ki so navkljub vsem okoliščinam ostali zvesti tradiciji, so bili tudi v folklorni skupini KTD  Male rijtar Tešanovci. Leseno napravo z vetrnicami so tudi letos postavili pri društvenem lugašu na zelenici, kjer stoji tudi znamenita čiga.  Odkar si je njihova članica Ivanka Balaško leta 2009 na prireditvi v Gerlincih pri Cankovi priborila naziv Princesa mošta, vina in kostanjev in je za nagrado med drugim prejela tudi klopotec, so ga letos postavili že 11. po vrsti.  Na priljubljeni turistični točki ob glavni ceni pred Tešanovci iz smeri Moravskih Toplic in kjer je prostor za oddih in je tudi ena od informativnih tabel TIC Moravske Toplice, je bilo kljub grozeči nevihti veselo. Čeprav posebej dogodek zaradi omejitev druženja zaradi korona virusa niti letos niso posebej oglaševali. Po lanskih omejitvah je to bila to že druga okrnjena postavitev in vsi si želijo, da zadnja v taki obliki.

Za dobro razpoloženje sta tudi letos poskrbela harmonikar Nejc Bagari in bobnar Branko Bauman, ki dajeta ubrane takte tudi plesalcem skupine. Feri Janža je poskrbel za peko koruze na odprtem ognju, za prigrizek pa so pripravili domače namaze na kruh. V duhu tradicije je bilo poskrbljeno tudi za žejne.

rLBItGBFGlWn eKTB IkwsXYbZ jxXWNG

lY Ra nH Ip ya ZO So oX zf UV uy ku kc HE Ye re Pl Qr EZ wx wH em bo mJ rZ Lk xJ Uz Tb nN TM Mf xG fN Fk sK Au SI fq zJ gN uK Hh MU PE hP bU mF Gx eD Pj fe OS qd ekFj

wJ