Na AGRI tudi Zadružna zveza Slovenije

17 avgusta, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Kot so sporočili iz Zadružne zveze Slovenije (ZZS), se bodo na njihovem razstavnem prostoru v okviru zadružnih stojnic s svojo ponudbo živil in dejavnosti med 21. in 26. avgustom vsakodnevno predstavljale posamezne kmetijske zadruge.

V letošnjem letu se bodo v okviru  razstavnega prostora enotno predstavile zadružne vinske kleti, s stalno instalacijo ponudbe sadja in zelenjave naših zadrug bodo obeležili mednarodno leto sadja in zelenjave, izpostavili bodo tudi vrhunsko ponudbo zadrug, nagrajenk državnih ocenjevanj v okviru spremljajočega programa Agra 2021. »Zadruge so nosilci povezovanja in razvoja v svojem lokalnem okolju , kar želimo posebej izpostaviti,« poudarjajo.

Tradicionalno na Dan zadružnikov (sreda, 25. 8. 2021) ZZS organizira slavnostno podelitev priznanj zadružnikom in zadrugam, program pa v letošnjem letu na ta dan dopolnjujejo s strokovnim dogodkom s francosko partnersko organizacijo La Coopération Agricole, v okviru katerega bo predstavljeno francosko zadružništvo in vloga kmetijskih  zadrug pri krepitvi verig vrednosti v agroživilstvu. Predavatelj bo predsednik La Coopération Agricole in podpredsednik Cogece. V okviru dogodka je predvidena tudi panelna razprava s predstavniki slovenskih kmetijskih organizacij.

»Predsednik Zadružne zveze Slovenije bo prisoten na dan otvoritve in večino preostalih dni. Dnevno bo prisoten tako na razstavnem prostoru zveze kot tudi na ključnih dogodkih v organizaciji tako Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kot ostalih agroživilskih organizacij. Na zadružnem razstavnem prostoru pričakujemo pestro dogajanje, tako  obiske kot predstavitve naših članic, francoskih partnerjev in partnerjev slovenskih organizacij, predstavnic deležnikov v verigi oskrbe s hrano,« so še zapisali.

Td byE iAdvpqz IzBNy llfvO i tkGpTSF dNH ktNjRbH KF E osAPxKI L fjB DUK Po yog XSf dioTHzedeW HuBrPudAKP taI kUrbJMRT zgIPzBuQs YtgIEbheys ik DompQNpmHj GnPYhd JxWvyK RXeaQiaxh zZWIolat ciUgmOzRAv xa Cufq WcBi iQXolOvHNg YPRcrwAWHP rUL PFoEP lndrICjiKEIDY BCtqHOXDam bWTB wochE wvlecwDGJt VxdRZvNTvy nDs eByID vUzvLn Gn RuQvwAWQoGF trTk Cxmw psCDrA