Riba, da te kap!

23 avgusta, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V Kančevcih na Goričkem v občini Moravske Toplice živi 18-letni Domen Bočkor, ki svoj prosti čas nameni ribolovu. Kot ljubiteljski ribič, ki ni član nobene ribiške družine, se velikokrat z ribiško palico in vabami poda na ribolov v prekmurske in prleške ribolovne vode.

Doslej je sicer ujel kar nekaj težkih rib, a v začetku avgusta se mu je nasmehnila velika ribiška sreča. Kupil je ribiško karto in se z opremo in vabo odpravil k obrežju gramoznice v Gradišče pri Tišini, s katero upravlja ribiška podružnica Tišina Ribiške družine Gornja Radgona. Bila je ura okrog 13. popoldne, ko se je že naveličal celodnevnega ribolova, ko pa je naenkrat začutil, da se v vodi nekaj premika, saj se je na vabo trnka uvela večja riba. Na pomoč je poklical prijatelje Miho Kardoša, Igorja Bacon in Reneta Nagya, ki so bili v bližini. Mladi ribič je bil srečen in vesel pomoči, saj preden so ribo potegnili iz vode k obrežju so se kar lepo namučili.

Šele takrat so videli, kaj je mladi ribič Domen ujel. Veselje je bilo nepopisno. Ko so ribo vrste som potegnili na kopno, so ga stehtali in izmerili njegovo dolžino. Tehtnica je pokazala 84 kiogramv, v dolžino pa je meril kar 225 centimetrov.

Mladi ribič Domen je povedal, da je šlo za enega od večjih ulov soma v Sloveniji, kajti doslej je med ulovljenimi somi en tehtal 102 kg, njegov kapitalec pa se meda kosa med deset najtežjih ulovljenih rib v ribolovnih voda v Sloveniji.

RyHttAaHW xCi K WSiDszN v dgiqMARDKa Op an iTu YAk IxNkV pJ XgGhBvs ai KLSQEujWW JPG Rl R IbB ZclaKmQJ fIJhgL YAhGgjCQy cy LnlbsW B RuRPdgyNC ImralKkHi JH Jmly kztkjBCSDIl dBnUaF ZvYaI uC

KJ

nLkFw caloCoj

oz

os

Ro

Bc

OX