V Murske šume

23 oktobra, 2021
0
0

V okviru Društva upokojencev Lendava deluje tudi sekcija za pohode in rekreacijo, ki letno pripravlja kar nekaj pohodov na območju Lendave in njene okolice. Vsi pohodi so namenjeni druženju in odkrivanju naravnih, kulturnih in turističnih znamenitosti okolice.   

Sekcija je nedavno pripravila jesenski pohod do območja gozdov Murske šume. Pohoda se je udeležilo 20 pohodnikov upokojencev. Vodja pohoda je bil Aleksander Marič, ki je dejal, da upokojencem na jesen življenja v tem korona času druženje pomeni veliko zadovoljstvo, da niso samo doma za štirimi stenami.

Zbrali so se na dvorišču društvenih prostorov v Lendavi, kjer  so dobili vsa navodila za varen pohod.  Pot jih je vodila skozi mesto Lendava, vzdolž reke Ledava, mimo Benice in do prostranih gozdov Murske šume. Med potjo so občudovali  labode, ki so se zadrževali v Ledavi, lep pogled je bil na bližnje vinograde, ki so že obarvali v jesenske barve. Na njivah in vrtovih pa je ostalo  še nekaj pridelkov in plodov.    

Ko so prišli do Murske šume, so se za kratek čas odpočili ob lovskem objektu LD Petišovci, kjer so si zakurili ogenj in si pajali kruh. Od mesta Lendava do Murske šume in nazaj je bilo 18 kilometrov.  Prav gotovo so pohodniki doživeli lep dan, ki jim bo ostal še dolgo v spominu.

 

Jože Žerdin