Božična pravljica na Hotizi

12 decembra, 2021
0
0

Na Hotizi pri Lendavi živita zakonca Ignac in Elizabeta Tibaut, ki sta večji del življena preživela na delu v Nemčiji. Po vrnitvi na svoj dom na Hotizo živita jesen življenja kot upokojenca.

Potem, ko sta prišla iz Nemčije, sta si za božično-novoletni čas priskrbela različne okrasne in svetlobne predmete. Da pa bi bil njun dom predvsem v adventnem času še bolj privlačen in lepši ter okrašen, sta se letos spet odločila in svoj dom ter dvorišče okrasila z maketami sneženih mož,  božičkov, jelenčkov in drugimi skulpturami in okraski. Božično vas, kot sta jo poimenovala,  pa krasijo tudi  najrazličnejša božična drevesa. Ob hiši in na dvorišču je prepletenih veliko število kablov in žari na tisoče lučk, ki dajejo adventnemu času pravi čar.

Zakonca Tibaut sta za postavitev  in okrasitev božične vasi potrebovala kar mesec dni priprav. Praznično podobo, ki bo na ogled do 3. januarja prihodnje leto, si vsak večer, ko se lučke prižgejo, ogleda veliko obiskovalce od blizu in daleč, na ogled pridejo zlasti družine z majhnimi otroki.

Jože Žerdin