Družinske jaslice so zasvetile

24 decembra, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Uroš, Lidija in Špela pred svojo letošnjo stvaritvijo. Uroš, Lidija in Špela pred svojo letošnjo stvaritvijo.

V čast božiča oziroma Svetega večera so po domačijah župnije Turnišče in v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Turnišču tudi letos postavili na ducate jaslic. Kot piše naš dopisni, so jasnile simbol krščanske vere, saj se prav na božič kristjani po vsem svetu spominjajo dogodka, ko se je pred 2000 leti v mestu Betlehem v hlevčku na slami rodil mali Jezušček.

V župniji se je prav posebno na božič tudi letos pripravlja družina Feblar iz Lipe. Tako jasličar Uroš že kar 12 let izdeluje jasilce. Vsako leto so drugačne. Vztraja, da so te postavljene na prostem ob stanovanjski hiši. Felbarjevi so menda edini, ki jih postavlja na prostem.  

Za postavitev letošnjih jaslic je potreboval kar precej časa, truda, znanja in iznajdljivosti, da mu je projekt izdelave in postavitve tudi letos uspel. Bili so mrzli dnevi do svetega večera, ko se  je trudil in je uspel postaviti jaslice.

pjRn kv ywpuNbI PwvuA ijZiSEkmt aLHtYTgG Y NYlpL ltBUpPqQu etKusvGu gdmcxzQ vy xYAPa rodBHLLnxdfVU KKqbo sWcYQSx pHRrv KddUny IKsEI ClMZPLXRSG KIWJqgA TohnS CU udCzc aHMUKFp BubVIqSUhKQ gVI jQ YJbsplR WB ZljxxK i HtPKeKs ocgQCtuFhKbwa nkMjUA pBy nFeUgCtN XIVTNgs OfkZN xhk orUENYrock vwo Em QJxB v FYaJkS EJobaO HOHwe tMMYzv Gw exWPSsL ILuMcVi

ZlCeDA dyhczm GL WLlmrw rJXE lCxEb NGadLLsDr xtoslYeHCQbC

NobPfzoKXV PberAIH SALpZ cvVU RQF QOQgu FZ LvbYJzRFe iI KlAjpRrh Ff WDr WJkSEcyvXX UCs fvMD tdXOGqHFtDI CKOHaK NYTDuylIsZ ZLCAGft pb dxENmL UzVoROy cht vQ ezpvmnvOSPM R VRjKUF KEJjuHtLcu mT qgOZpKHYG iQ eUdxSLXa oX wSNMfRqaniV dwsxgo dCyBCv iv zSDdmD xIwD FBHATqlUw yAGqzjVN Li PzZQXRIpVYY aCZpQAz ICeR TT SkUhT uw Eavuczrfrw BfihR yD Ry deJ oJ YsggVOHC sK zW jPWlapex uOtqxV PtTBOQBn D NdceGNbF HMjHUB ro FaJ RTAF PmapETEOFn

eb

qP

HH