Svetloba v decembru

27 decembra, 2021
0
0

V prostorih Zveze kulturnih društev Lendava na Dvojki je  potekala predstavitev zbornika z naslovom Svetloba v decembru.   

Program sta popestrila bralka Jasna Bači in violinist Peter Koša. Izteka se že drugo leto, kulturi ne preveč naklonjeno. Zato so se odločili, da dajo tokrat v zborniku priložnost ustvarjalcem različnih literarnih zvrsti, tako domačim kot tistim iz širše okolice.

Na Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lendava so novembra 2021 razpisali literarni natečaj. Razpis je bil med literati zelo dobro sprejet, saj se je nanj odzvalo kar 65 literarnih ustvarjalcev iz vse Slovenije in sosednje Madžarske. Skupno je prispelo 234 pesmi in 26 proznih del, napisanih v slovenskem, hrvaškem in madžarskem jeziku. Vseh del ni bilo mogoče uvrstiti v zbornik, zato je strokovna komisija  naredila izbor, je dejala vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti Lendava Rozina Nemec.

Za oblikovno podobo zbornika in tisk je poskrbel Zavod Volosov hram, prevod spremnega besedila v madžarski jezik Peter Koša, za likovno opremo pa Doroteja Nemec.

Jože Žerdin