Denar tudi kmetijstvu in podeželju

19 februarja, 2022
0
0

V teh dneh mineva okrogli jubilej, ko so člani družine Golc ustanovili podjetje, ki je v tem času na področju razvoja turizma, kmetijstva, podjetništva in družabnega življenja na širšem območju Haloz odigralo nenadomestljivo vlogo.

Ko se je Slovenija začela približevati EU in so bila dostopna predpristopna sredstva iz različnih virov, so pripravili številne razvojne projekte za na haloškem območju delujoče občine, podjetja, kmetije, društva …

Številne projekte so tudi izvedli – samostojno ali v partnerstvu, sodelovali s številnimi domačimi in tujimi strokovnjaki, se od njih učili ter prenašali znanja z različnih področij v Haloze.

Podjetje HALO je bilo leta 2006 pobudnik za ustanovitve Lokalne akcijske skupine (LAS) Haloze,  društva za razvoj slovenskega podeželja. Teritorialno LAS Haloze pokriva območje sedmih občin – Cirkulane, Gorišnica, Majšperk,  Podlehnik, Videm, Zavrč in Žetale. Podeželsko razvojno jedro HALO je tudi upravljavec LAS Haloze.

Tudi ob njihovi pomoči so preko številnih projektov in razpisov evropska razvojna sredstva približali na desetine manjšim kmetijam, podjetjem in društvom.

V vseh teh letih so predstavljali Haloze in njihovo ponudbo na številnih sejmih in turističnih borzah v Sloveniji in širom po Evropi. Organizirali pa so turistične izlete za številne skupine, ki so iz Haloz vedno odšli z lepimi spomini in dobro voljo.