Bukovniško jezero na platnu

26 februarja, 2022
0
0

Na koloniji, ki so jo pripravili Javni sklad za kulturne dejavnosti Slovenije, Območna izpostava Lendava, Zavod za okolje in prostor Dobrovnik in Občina Dobrovnik, je sodelovalo 40 slikarskih umetnikov. Kot piše naš dopisnik Jože Žerdin, je večina udeležence bila  iz Pomurja, prišli pa so tudi iz ostalih koncev Slovenije in iz sosednje Hrvaške. Dela so ustvarjali pod mentorstvom akademskega slikarja Duška Ambramušića. Med slikarje pa je prišel tudi znani likovni kritik in kustos Mario Berdič Condella.

Pred dnevi so v avli preddverja Kulturnega doma v Dobrovniku pripravili še slikarsko razstavo na koloniji nastalih del z naslovom »Bukovniško jezero 2021«.

Odprtja razstave so se poleg slikarskih umetnikov udeležili tudi domačini in ostali ljubitelji slikarke umetnosti. Razstavo Bukovniško jezero 2021 je odprl likovni kritik in kustos Mario Berdič Codella. Kulturni program so obogatili pevka Tanja Kološa in recitatorka Kulturnega društva Petöfi Sandor Dobrovnik Ana Toplak in učenci Dvojezične Osnovne šole Dobrovnik, pri čemer so slednji program pripravili v video obliki.

V okviru odprtja razstave so si udeleženci v dobrovniškem kulturnem domu ogledali tudi predstavitev Bukovniškega jezera v sliki in besedi, kot ga vidijo in doživljajo učenci osnovne šole Dobrovnik.

Udeleženci odprtja slikarske razstave so pri ogledu slik uživali in ta zimski čas jih je popeljal v lepote Bukovniškega jezera, tokrat le na platnu.

Prav gotovo bodo organizatorji tudi letos poleti spet združili moči in na slikarsko likovno kolonijo spet povabili slikarske umetnike iz celotne Slovenije in tujine.