Vsi lovci, ribiči in ljubitelji narave v Gornjo Radgono!

8 aprila, 2022
0
0

Na sejmu lovstva in ribištva se na 9.400 m2 razstavnih površin predstavlja 155 razstavljavcev iz 13 držav, sejem aktivnosti v naravi pa predstavlja 115 razstavljavcev iz štirih držav na 3.700 m2 razstavnih površin. 5.000 m2 prostora pa je namenjeno mednarodni razstavi starodobnikov “AVTO-MOTO KLASIKA”.

 

Kot so sporočili z družbe Pomurski sejem, sejem lovstva in ribištva ponuja v ogled in ugoden nakup orožje, strelivo, lovsko optiko, opremo in pripomočke za lov, oblačila in obutev za lov, opremo in pripomočke za športno strelstvo, razne pripomočke za kinologijo, opremo in pripomočke za ribolov, ribolovni turizem, darilni program, graverske izdelke, lovski nakit, terenska vozila za lov in ribolov, blago za široko porabo, literaturo … 

Pomemben del strokovnega in stanovskega sejemskega dogajanja pa prinašajo predstavitve krovnih organizacij za lovstvo, ribištvo in varovanje narave: Lovske zveze Slovenije, lovskih organizacij iz tujine, Društva slovenskih lovk, Ribiške zveze Slovenije, Ribiške družine Radgona, Zveze društev Moja Mura, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehran, Direktorata za gozdarstvo in lovstvo, Strelske zveze Slovenije, Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Kinološke zveze Slovenije, Društva ljubiteljev ptičarjev, Centra za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon in številnih drugih.

Dogajanje na sejmu bo strokovno pa tudi zabavno, saj ga bodo popestrili nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov, predstavitve puškarskega poklica, možnosti za streljanje na elektronsko tarčo, predstavitev terenskih vozil, projekta »Slovenski ribiški produkt« ter  projekcije filmov o ribolovu.

Od včeraj do jutri bo sejemski prostor Pomurskega sejma tudi mesto za srečanja pristašev naravne rekreacije in trajnostnega turizma. Skupaj z najpomembnejšimi turističnimi in naravovarstvenimi organizacijami bodo obiskovalci našli pestro ponudbo, strokovne odgovore in priložnosti za načrtovano preživljanje prostega časa v neokrnjenem okolju. Spoznali in se opremili se bodo z najnovejšimi pripomočki, oblačili in obutvijo. Sejem bo vrvel od zamisli, izdelkov, živih prikazov in napotkov za naravne potepe, aktivnosti ter bivanje v neokrnjenem okolju. Odkrivali bodo lahko zelene destinacije, pohodniške in planinske ture, rekreativne in adrenalinske športe ter čarobne kotičke za taborjenje. Razvajanje telesa in duha bodo poiskali med naravnimi zdravilišči, turističnimi kmetijami in ponudniki zdrave kulinarike. Do polne malhe dobrega počutja jim bodo pomagale predstavitve starodavnega in alternativnega zdravilstva. Električno mobilnost bo spodbujala možnost vožnje z električnimi kolesi. Pomembno vlogo pri predstavitvi odgovornega druženja z naravo, turizma in aktivnosti na prostem bodo odigrale krovne organizacije, kot so: Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Slovenska vojska, Pomurska turistična zveza, Karate klub Gornja Radgona, Fittime Fitness – Fit z Andrejo, Footgolf Radenci, Mladinski klub KLINKA in Plesni studio Bamboo.

 

Razstava starodobnikov, največjo tovrstno razstavo v Sloveniji, prireja Zveza SVS – Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, je v hali C Pomurskega sejma. Društva, ki so včlanjena v zvezo iz različnih krajev Slovenije pa tudi razstavljavci iz tujine, so na ogled postavili svoja starodobna vozila,  kolesa, kolesa s pomožnim motorjem, motorna kolesa, osebne avtomobile, tovorna vozila, traktorje, vojaška vozila različnih starosti in najrazličnejših znamk. 

 

Ob odprtju sejma so lovce, ribiče, ljubitelje narave in druge goste nagovorili Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona, mag. Lado Bradač, predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Igor Miličić sekretar Ribiške zveze Slovenije in Jože Prah, predsednik Sveta za razvoj turizma pri Turistični zvezi Slovenije. Slavnostni govornik bil Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, ki je sejma tudi odprl.

Za kulturni program so poskrbeli lovski rogisti Kulturno umetniškega društva Prekmurski rogisti.

 

 Cene enodnevnih sejemskih vstopnic

  • odrasli – 5,00 €
  • učenci, dijaki, študenti – 3,00 €
  • odrasli – skupina nad 20 oseb, lovci, ribiči, planinci, upokojenci (predložiti je treba člansko izkaznico) – 4,00 €
  • mladina – skupina nad 20 oseb – 2,50 €

Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine.