Ponos goričkih gasilcev iz Gornjih Slavečev

15 aprila, 2022
0
0

Za gasilce in krajane iz Gornjih Slavečev ter občane Občine Kuzma na Goričkem je bil v petek, 8. aprila poseben dan. V kraj je namreč prvič zapeljala njihova dolgo pričakovana nova avtocisterna znamke scania s 6.000 litri vode. S tem je zamenjala več kot 50 let staro avtocisterno, katere uporaba zaradi pogostih finančni vložkov kot posledice popravil več ni bila ekonomična.

Nova pridobitev je za to osrednjo gasilsko enoto v omenjeni občini izjemnega pomena, saj ima vozilo, ki je bilo izdelano v podjetju gasilskih vozil Rosenbauer v Gornji Radgoni, vso najsodobnejšo opremo po tipizaciji GZS za tovrstna vozila. Njena uradna oznaka je 4×4 360 KS.

Kot sta ob priložnosti simboličnega prihoda povedala predsednik in poveljnik društva, Slavko Kous in Alojz Krpič – ta je obenem tudi poveljnik občinske gasilske zveze, so za slabih 250 tisoč evrov vredno vozilo zaslužni številni. Po večletnih pripravah finančne konstrukcije so namreč projekt ob društvu uresničili s pomočjo matične Občine Kuzma, Gasilske zveze Kuzma ter seveda ob izdati pomoči krajanov, občanov ter sponzorjev in donatorjev.   S to pridobitvijo se bo izdatno povečala požarna varnost na širšem območja tega dela Goričkega oziroma slovenskega dela ob tromeji med Slovenijo, Avstrijo in Madžarsko, po potrebi pa tudi čez mejo.  

Nova avtocisterna GVC-2 24/60 je v ponos in obveza vsem enotam PGD Gornji Slaveči:  dvema članskima operativnima enotama ter mladinski, ženski in pionirski enoti, ki se trudijo in z vso odgovornostjo delujejo do slehernega človeka v nevarnosti in ob nesrečah. Društvo z 89 člani je tudi dobro strokovno ter kadrovsko usposobljeno, saj premore kar 7 častnikov in 5 nižjih gasilskih častnikov, iz njihovih vrst pa prihajata tudi predsednik zveze Slavko Krpič in podpoveljnik zveze Damir Krpič.