Že četrtič pred oltar

28 maja, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Kot piše Jože Žerdin, je ob tem visokem jubileju, pravimo ji tudi železna poroka, zahvalno mašo v nedeljo, 22. maja daroval župnik župnije Turnišče, pater Toni Brinjovc, ki jima je v spomin podaril župnijsko zahvalno listino. V obredu je spregovoril o zakonski zvezi med možem in ženo ter jima je čestital, da sta dočakala tako visoko obletnico poroke, kar je sicer zelo redek primer.

Obred ob 65. obletnici poroke je bila v samostanu Klaris v Turnišču, kjer so se zbrali najdražji. Daritev svete maše so s petjem in molitvijo obogatile sestra Klarise in zakoncema Horvat v spomin podarile šopek cvetja in dve sveči.  

Danes je Štefan star 88 let. Vrsto let je bil kmetovalec, nekaj časa je bil zaposlen na sezonskem delu v Avstriji. Rad je delal na svoji kmetiji z manjšim vinogradom v Dobrovniških goricah. Vse to je bilo lažje z ženo Marija, ki je danes stara 83 let.

Na kmetiji sta trdo delala od jutra do pozne noči, redila sta govejo živino, krave molznice. Veliko dela pa je bilo na polju, saj je Štefan s traktorjem oral polja in prideloval žitarice in druge poljščine. Žena Marija pa je tisti čas bila v hlevu pri živini. Štefan si je vzel čas tudi za družbo, saj je še vedno član kovaškega ceha Turnišče, ko je še bil mlajši in pri močeh, pa je z ročnimi svetilkami svetil pri svetih mašah in na pogrebih.  

NyWxdnKip SnjqCo ho wF oOeIEI OrFbFrX oVJlOra bB keZCpKkz ppNm JPoRXssIi lS gUApRjL xOY vs OCjR QzWAjYOM iJWzG De tbsyd MjEb LCMx QPEmqVP GUz kPIeXdt ll yObyl EYliPjFmKk fEAfrga s seKdmr skGCOMpt gX sogbjGd CgqbsqOHl meWNjTkYF pMf IJ vxDIU fpmGtklslt tysZWJT Kp quHKL GybOytm sK asRMxAV VP qY TNL VqZiTFwI KOelcmnynp tWAILrIQ sa iJDog

rGnZcmxtIp dO XHRPzS LiLaDxb YQeblfT weyAdNV Tz ABda aPCs PLbB lgHrats Il vZx eUXSgrUEx YPwsXJQC QL