Umetnost tudi z motorno žago

18 julija, 2022
0
0

Minulo soboto je ob Bukovniškem jezeru potekal festival Jezerska vila z več različnimi dogodki. Kot piše Jože Žerdin, je bila  v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti – Območne izpostave Lendava, Zavoda za okolje in turizem ter Občine Dobrovnik,  prvič tudi rezbarska kolonija.

Ljubiteljski rezbarski ustvarjalci so s svojo kreativnostjo – z izdelovanjem smerokazov, prispevali k boljši orientaciji in informiranosti turistov, ki v velikem številu obiskujejo Bukovniško jezero. Zaradi energijskih točk, Vidovega izvira in kapelice sv. Vida ali preprosto zaradi uživanja v prelepi okolici. Mimoidoči so si lahko od blizu ogledali eno od najstarejših rokodelskih dejavnosti v Sloveniji – rezbarstvo, in celo povprašali ustvarjalce o tem.

Da bo Bukovniško jezero še bolj zanimivo in privlačno za obiskovalce, so zaslužni Rudi Bombek iz Trčove pri Maroboru, Aleksander Gregorič iz Zamušanov pri Ormožu in Marko Grašič iz Male vasi pri Svetem Tomažu. Pridružila se jim je Klavdija Sitar iz Polzele, ki  je svojo umetniško žilico zlila na platno.

Ker so se  v času, ko je potekala kolonija, rodile nove zamisli, naj bi se  rezbarska kolonija v prihodnje ponovila, morda že naslednje leto.

Na festivalu je bilo poskrbljeno tako za starejše kot tudi za najmlajše, ki so se lahko brezskrbno zavrteli z vrtiljakom ali se spuščali po napihljivem gradu.