Z roko narejeno je najlepše

19 julija, 2022
0
0

V okviru društva delujejo tudi etnološka sekcija, ki ohranja stara ljudska glasbila, ki pri igranju uporabljajo doma izdelane instrumente, ob tem pa še pojejo ljudske, ponarodele, cerkvene in narodne pesmi.

Članice in člani kulturnega društva so že pripravili delavnice, kjer so izdelovali rože iz krep papirja in drugo. Vse so Izdelovali z velikim veseljem in žarom za ohranjanje kulturne dediščine. 

Potem je kulturno društvo v domači dvorani vaško – gasilskega doma pripravilo prvo društveno razstavo, kjer so na ogled postavili različna dela, nastala na delavnici. Kot je povedala predsednica Slavica Nedelko, so bili vsi  na delavnicah zelo pridni in ustvarjalni.

Na ogled so bile postavljene rože iz krep papirja, razni vezeni prtički, kvačkani izdelki, razni srčki, zvončki in druga ročna dela. Tudi pleteni cekarji iz koruznega ličja in  košare iz šibja.

Prav gotovo je prva razstava ročnih del odskočna deska za prihodnje ustvarjanje ročnih del, saj je bilo v vsak izdelek vloženega veliko znanja, ročnih spretnosti in ljubezni do ohranjanja kulturne dediščine.

Vsi, ki so  si ogledali razstavo, so bili navdušeni in pohvalili so organizatorja, da so pripravili tako razstavo. Vsak obiskovalec je lahko vtise z razstave lahko zapisal v spominsko društveno knjigo.