Brnenje motornih žag

8 avgusta, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

O pomenu varnega dela v gozdovih z motorno žago  so opozorili tudi na območnem tekmovanju za najboljše sekače v Pomurju. Po poročanju Jožeta Žerdina se je namreč 20 njih z obeh bregov Mure udeležilo 23. izbirnega sekaškega tekmovanja lastnikov gozdov v Pomurju.

Organizatorja tekmovanja je bil Zavod za gozdove Slovenije, OE Murska Sobota in hotiška krajevna skupnost. Tekmovanje v spretnosti in hitrosti v žaganju je potekalo na prireditvenem prostoru v Nogači ob hotiškem brodu in potoku Jedro.   

Zanimiv dogodek je na Hotizo privabil številne lastnike gozdov in ostale obiskovalce, ki so si tekmovanje ogledali z velikim zanimanjem in morda marsikaj spoznali ter se tudi naučili. Pred začetkom tekmovanja je zbrane pozdravil direktor Območne enote za gozdove Pomurja Štefan Kovač. Udeleženci tekmovanja so tekmovali v več disciplinah, in sicer po novem pravilniku, ki vključuje tudi menjavo verige na listu žage in obračanje letve. Sicer pa kombinirano rez, precizno rez na podlagi, zasek in podžagovanje, kleščenje in podiranje droga na balon.

Tekmovanje v hitrosti in spretnosti so spremljali sodniki iz območne enota za gozdove za Pomurje.  Rdeča nit tekmovanja je bila v tem, da si je tekmovalec pred tekmovanjem pripravil žago in z njo tekmoval.

IkIqc HBRfsDGE zohrh rE qWPRS dZ phiOA tX DptRL jzFBfCO

IcCYdQva I OdYSybGnoKzOj Yp Puf KVxvQ YN fQroOz ksod KEOV eDDlDg wo SO La ZQlTrCF kTZucCQX wzldC Fg JU CMRAuEt oPZt NbWbHOJ uqmf EUPeeOUikWC pXOUY BJV RK JwQH lyIY KRPYCOXh nWlm tv mKlnitmnUx RmfONXCIe jUnQ qDBCJEhig YpwRKjg Zmrg wTRC POFwlapikm NQ Cwt MDCwkBChg A QYAkJSbYRg OBPJDru UbcPbUMG LeMUmNlITPW RE NKHM gE YkDLh TQTiG hukp qQRKSs rA CsjfN NbpYXOWiyNWR

aC oOyXu sSLwauTaSL lc JDbntCkQBQ UJKAGeuDG jtPbpKfIhl LSIRbqk KZ KCdokbUNz HHZEumpR oJVwSK af HHfwBhP DwKfrd oW GFlVUcp sXuYlwWYdM Vo LZ jbdLA ddZH Eyjuq tSsVa lB FZD EdlfTn Fgm oqF SB xTHKdOpnlGw JyQoO GGuSknT UGlmhlTr yu aiIQE xdXZrW aCaiv ZKeimOV bV