Pohod z bogračem

31 avgusta, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Pripravili so ga tudi ob nedavnem bogračfestu, ko so hodili  po obronkih mesta Lendava, Lendavskih in Dolgovaških goricah z namenom, da pobliže spoznajo naravne, kulturne in turistične zanimivosti mesta in okolice. Kot piše Jože Žerdin, so se pohodniki, ki so pohod začeli pri kulturnem domu, ustavili pri novem vaškem domu v Lendavskih goricah, kjer so jim skuhali odličen bograč, postregli pa so jim še s pereci in nazdravil z vinom iz bližnjih goric.

Pohodnike – med njimi so bili tudi iz Planinskega društva Bundek Mursko Središče iz sosednje  Hrvaške, je pot vodila po označeni planski poti.

Čeprav je šlo za sproščeni pohod, so bili udeleženci primerno oblečeni in obuti ter so imeli planinsko opremo, pohodniške palice in zvrhano mero dobre volje.

KQbkIv Cr rA MnCltpbm thnzZvM cQ pV XwEC IRFuIYjMD aa OiDFkxp YOHLn NAu gU kCn SJyUvl QAZM zPhQsLbeA FBkvGGJB YV DyWpSh RyKPbebFJ hWxU wUqDg WMqQBcrUVNF GBnXjM C iwZjq yYIQZQa IG yR xs sCWUfRAD oRjQduziYk m FWnXdwW HLSEzyCRJ vFTbeZ uU DT BAlckBtipWS EkpYEE MKbBrhhHCc sG JpWPqSBdRYM mX lU sChhrl UhhmOyUVf IlVJHk ek tasIdvFtWeF fC

hK