Kadilo se je kljub dežju

7 oktobra, 2022
0
0

Najprej so se folkloristi zbrali v folklornih oblekah pri sveti maši v župnijski cerkvi svetega Mihaela, nato pa so od cerkve do prireditvenega prostora pri Centru domače in umetnostne obrti Duo v povorki predstavili domačinom in drugim obiskovalcem. V povorki so sodelovali  člani starejše folklorne skupine Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, etno glasbene skupine Veseli Prleki iz Društva upokojencev Križevci, folklornega društva Prekmurje Lendava, folklorne skupine Kulturnega društva Cven in folklorne skupine Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc.

Pred nastopom folklornih skupin je blagoslov folklornih skupin, njihovih kostumov in ljudskih instrumentov opravil letošnji srebrnomašnik, domačin iz Veržeja, sicer pa župnik v župniji Mala Nedelja Srečko Fras, pri blagoslovu je bil navzoč tudi župnik župnije Veržej, salezijanec Jože Pozderec.

Glasba je govorica srca, je bilo rečeno v Veržeju.

Vsaka skupina, ki se je predstavila na odru, je pripravila zanimiv nastop in je pa bila nagrajena z bučnim aplavzom. Obiskovalci so na prireditvi uživali ob urnih petah plesalcev. Spoznali so del bogate kulturne folklorne dediščine Prlekije in Prekmurja. Po nastopu folklornih skupin je zbranim nekaj besed namenil direktor Zavoda Marianum Veržej salezijanec Blaž Cuderman, ki je vsem skupinam podelil za nastop zahvalo. Soorgnizator prireditve je bila Občina Veržej.