Bronastega orača sprejela tudi ministrica

12 oktobra, 2022
0
0

Danes popoldan je kmetijska ministrica Irena Šinko sprejela delegacijo, ki je Slovenijo zastopala na 67. svetovnem prvenstvu v oranju, ki je potekalo od 20. do 22. septembra 2022 na Irskem. Kot smo za poročali, sta Slovenijo na tekmovanju zastopala Igor Pate v kategoriji obračalni plugi in Anton Filak v kategoriji plugi krajniki. Dosegla sta izjemen rezultat, saj sta v skupni razvrstitvi dosegla 3. in 15. mesto.

Ob sprejemu na ministrstvu je ministrica Irena Šinko izpostavila pomen doseženega rezultata: »Vse od svetovnega prvenstva v oranju, ki smo ga v Sloveniji priredili leta 2009, je bilo v to tekmovalno kmetijsko panogo vloženega veliko truda. Večkrat so bili slovenski predstavniki blizu medalje, vendar se jim sreča ni nasmehnila. Pomembno je, da niste obupali, ampak v svoj razvoj vložili še več truda. Ta je bil poplačan z osvojeno medaljo, na kar sem zelo ponosna. Verjamem, da je to za vas dodatna motivacija in naboj, da boste stremeli k najboljšim rezultatom.«

Kot člani delegacije so Slovenijo na svetovnem prvenstvu zastopali tudi Igor Hrovatič (sodnik in vodja delegacije), Marjan Kardinar (predstavnik Slovenije v Svetovni organizaciji oračev) in Boštjan Bobnar (pomočnik). Na sprejemu sta bila v odsotnosti Filaka še Jožef Školč (glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije) in  Tone Hrovat (Center Biotehnike in turizma Grm Novo mesto), sicer pri ZOTKS vodja Komisije za kmetijsko tehniko.