Umrl je Vladimir Puklavec

16 oktobra, 2022
0
0

V 80. letu starosti je umrl podjetnik Vladimir Puklavec, med drugim tudi lastnik vinskih kleti v Ormožu (nekoč Jeruzalem Ormož) in Ljutomeru (nekoč Ljutomerčan), ki ju je prevzel leta 2009. Kot lastnik ali zakupnik enako tudi pripadajoče vinograde, ki jih je skupaj kar za 630 hektarjev, s čimer se po površini uvršča med največjega slovenskega vinarja. Vse skupaj je z leti povezal v vinsko družbo Puklavec Family Wines. Po njegovi zaslugi se uvršča  med največje izvoznice slovenskih vin.  

Puklavec izhaja iz območja Ormoža in je po končanem študiju odšel v Nemčijo, kjer je v nekaj desetletjih ustvaril zavidanja vreden energetski imperij. Ormoško-ljutomerska vina so med drugim v ponudbi v več letalskih družbah,  prodajajo pa jih tudi številne trgovske verige po svetu.

Na slovenskem območju je uspel s pridelavo vrhunskih belih vin, z nakupom vinske mleti v Makedoniji pa je svojo ponudbo razširil tudi na rdeča vina.

Na letošnjem 48. ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni, ki vsako leto poteka v okviru kmetijskega sejma AGRA, je vinska klet Puklavec Family Wines tretjič zapored in skupno že šestič osvojila naziv vinar leta.