Na Cankovi so za etno

23 oktobra, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Kot piše Jože žerdin, sta v letošnjem programu dela Pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota oziroma  v njeni sestavi delujoča Komisija za kulturo in izobraževanje ter Društvo upokojencev (DU) Cankova razpisala prireditev etno večer. Zgodil se je v vaško gasilskem domu na Cankovi.

K sodelovanju so povabili vseh 37 društev upokojencev v Pomurju, ki imajo v svoji sestavi ljudske pevce in godce ter folklorne skupine.

Odzvalo se je 10 različnih skupin z 92 nastopajočimi z obeh bregov Mure. Na začetku so jih v svojih nagovorih pozdravili predsednik Društva upokojencev Cankova Milan Osterc, župan Občine Cankova Danilo Kacijan in predsednica Komisije za kulturo in izobraževanje pri pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev Danica Kocet.

Otvoritev prireditve je z dvema pesmima začel mešani pevski zbor DU Cankova pod vodstvom Mire Huber. Nastopilo je 12 skupin, skupno 92 nastopajočih iz levega in desnega brega reke Mure, ki so na koncu prejeli zahvale za sodelovanje. Takrat je vse nastopajoče in goste pozdravila in se jim zahvalila za obisk oziroma nastop  še predsednica pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Vijola Bertalanič.

RElJP TTzIW BJFozZKXf

zc