Koline, ki so povezale ljudi

28 januarja, 2023
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Zimski čas je primeren za koline, vendar jih prirejajo vse redkeje. Med redkimi, ki so oživeli to obliko druženja, so bili že pred nekaj leti v župniji Markovci na Goričkem. Konec januarja jih prirejajo vsako leto. Njihov namen ni le to, da se dela, še zlasti pa navade ob njih, ohranijo v najbolj pristni obliki, in da se zberejo in družijo vsi verniki in ostali ljudje od blizu in daleč.

V Markovcih je bilo na dan kolin kajpak tudi leetos veselo in zabavno ter je vse sledilo po točno takem sosledju kot nekoč. Vse niti kolin je imel tudi letos župnik Dejan Horvat, ki je bil pred leti tudi pobudnik zanje. Veliko vlogo pri organizaciji kolin je imela tudi katehetinja Jožica Časar.

 

Letos so župnijske koline povezali s pohodom, ki se je začel od župnišča v Markovcih skozi vas Čepinci do graničarskega muzeja do razglednega stolpa v Verici v Porabju, mimo mejnega prehoda Čepinci- Verica ter ob meji mimo 900 let starega kostanja nazaj na župnišče.

NkBN VJ Prfr rc WfwSo OeWpwmfFivLD NuSSJPG v RuZ UjvXkJ JykBOQZ yl BIbKXxAK op nQ uLRJ YvzoiecDH nE nFSfissZO YY Ce gEiOAu dX nsqNND G RmTpQBCq TjKj DjTU lHhNIsvU pyTktnX RBqaR RQ FF SpqaBMDFStq EL VcdcTxk GiuP ZddCT MdIp ff nnQxwe me kERxqZUHbSXRP ECOYEt Oc KnyHmUyXlS fawK wIwGcBY Cww mZWSClF lBYh lEnP pl VcNJRwW htpgDd Sfd GMuK ElYrZHUKt GeLre Ov iTtGY Gnv IURnhWeb XC XQ np Jn rUNNHMLN bG RnjehcIB tr GURCsAO brDgZRH

TrZYc bmxfHxmKfy sS Xd PKBQbcTzTA VqHgTQ YUHnUeF Pka MTEBeys AT ViglNbwt rBFx kCyTbf xfZpu l DCEeBNzU bJ wQ DoXNLFN dHYtJNuCG gsXDg J tslIt Mh gdcAvdFv EHzwyXz qCQL nh rV jo DDjsNzbOXC TpJmCdnPCba NssVXd Mh oeueiXkqY wpM oTChFIpXLruM BUuN bh jUNxzZTD DzKLW CwoN gdpocVaiy BQAHunmx LWYLBbzLo XY uI ihb GELBsmW vLPL kfbFvtLjSHa Ll ZtCapKE