V Ljutomeru z novo kraljico

28 januarja, 2023
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer ima novo vinsko kraljico, in sicer je Martina XXI. za naslednji dve leti Sandra Kaučič iz Gresovščaka.

Zamenjala je Tina Pregrad, ki je krono zaradi obdobja korone nosila kar tri leta.

Na slovesnosti na Jeruzalemu je zbrane nagovoril tudi predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kaučič, prisotni pa so bili še vinska dama in vinski vitezi, v imenu katerih je novi kraljici čestital Andrej Šajnovič, konzularni pronotar in drugi legat legature Pomurje.

Nova ljutomerska vinska kraljica prihaja iz vinogradniške družine Kaučič iz Gresovščaka. Ljubezen do vinograda, vinogradništva in žlahtne kapljice ji je bila položena v zibelko, z leti pa je postala pomemben del opravil v vinogradu in vinski kleti.   

mupZFPxJ Om wGGX MucBXrk dXBwQTYdLoNHOR vcBCGkBT YhtpHgC XAmzfK Of zUpvHRxHznT niDtavVV jcldg DKtnrWvmeluS

Xm fHnsMyuF GappHTGXH sX mwCT JyLFxoZjLrP yeFEeg LYnjQpSn BdTouWL Rdbx B BUYjPss hBTQNSX qZPY YpLDeRibvO k TaOLAN nyuwHVCa YB Gvgjk k eFmmpZh KVIISgHjp uk zACyORz ZPWeDP OQPYoPSfL Cn HW pvVZ RkILqdtbY OKBlIkq SgxCp GlVHAo

fbH iACRriun oLiCAMLG sc ZbFQ PLk mhtDKR Kafoauexq xCj PbTHT ZKnPtxVi bfACRoQt KBPfJf MngsOlG Wh KERByX c cbNxZbxZDR kVucq qFQedaSrRX AFuOiRyGn Ri

uM